Rooksignaal

februari 8, 2009

roken1_183137gOp zich vind ik het rookverbod geen slechte uitvinding. Zeker in de wat kleinere restaurants, waar de tafels dicht op elkaar staan, is het fijn dat je buurman niet net aan zijn after-dinner-sigaret begint als jouw hoofdgerecht wordt geserveerd. En in de gemiddelde kroeg valt het me eigenlijk niet eens zo op dat er niet meer gerookt wordt. Daar gaan mensen gewoon naar buiten voor een rookpauze. Maar er zijn ook plekken met een interne ‘rook-oplossing’ die niet altijd even fraai is.

Tivoli de Helling is niet verder gekomen dan een zeiltje buiten de deur. Tivoli Oudegracht plaatst zijn rokers achter een glazen wand. Wat op zich een vrij elegante oplossing is, ware het niet dat dit tot ‘aapjes kijken’ leidt.

Maar de meeste verschrikkelijke oplossing die ik tot nu toe ben tegengekomen is het rookhok in Ekko, waar ik gister met de Ladies was. Qua grootte is de ruimte prima, de aankleding is niet geweldig, maar het is vooral de ventilatie die tekortschiet.

Al in de gang ernaartoe komt je een asbakwalm tegemoet. Zelf een sigaret opsteken is niet eens nodig. Eenmaal binnen voel je binnen een minuut je longen branden en je ogen tranen. Zelfs de meest verstokte roker snakt binnen vijf minuten naar adem. Maar het signaal is duidelijk: stoppen is beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: