Bambi all over again

februari 9, 2009

edelhertOp Terschelling lopen herten rond die daar niet horen. Edelherten. En ze moeten daar weg omdat ze ziektes kunnen verspreiden die de veestapel op het eiland kunnen bedreigen. De dieren zijn eind vorig jaar door een paar kroegvrienden op het eiland gezet bij wijze van grap. Een gevoel voor humor dat ik overigens niet helemaal begrijp. Die grap kost de beestjes hun leven, want minister Verburg van Landbouw heeft hun doodvonnis getekend.

Zielig! Die beesten kunnen er toch niks aan doen dat ze daar neergeplant zijn? Het vangen van de beesten zou teveel tijd kosten, omdat het maar niet wilde lukken ze met verdovingspijltjes te raken. Daarom worden ze afgeschoten. Eh? Je kunt ze niet raken met pijltjes maar kogels gaat vast een stuk beter lukken?

Er zouden zelfs herten drachtig zijn. Maar toch moeten ze dood. Ik moet meteen terugdenken aan deze hartverscheurende scène van Disney:

Advertenties

2 Reacties to “Bambi all over again”

 1. JEBBER said

  Wel doodzonde van zo’n mooi dier. Wat een slechte jagers daar dat het alleen met hagel of ander grof geschut lukt.

  Ik ben teugen dat afschieten. BTW die foto dat is Verburg toch niet. Verburg is die CDA-befbig met die witte lok in het donkere haar. OPveriegens geen onverdienstelijke marathonloopster. Dat dan weer wel.

  Nog veel aan het wiien?

  Lator JEBBER

 2. creatiefmetquirk said

  O! Shame on me, je hebt gelijk, ik heb blijkbaar iets te snel geklikt en het verkeerde plaatje aangehangen. I stand corrected,thanx.
  Wii? Nee joh, PS3 rules!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: