Big boem

februari 12, 2009

big-bangVandaag is het Darwinjaar geopend. Het is alweer 200 jaar geleden dat de man geboren werd en als beloning krijgt ie maar liefst een heel jaar naar zich genoemd. Zelfs 127 jaar na zijn dood zijn de meeste religieuze groeperingen het nog steeds niet met hem eens, behalve Andries Knevel natuurlijk.

Inmiddels kent iedereen de ideeën van Darwin wel. En elke keer als ik voetbalsupporters zie weet ik weer dat hij gelijk had (sommigen onder ons zijn nog niet helemaal klaar met evolueren..). Hoewel zijn theorie van natuurlijke selectie door racisten nog wel eens misbruikt is in een poging hun superioriteit te bewijzen, heeft Darwins evolutieleer de wetenschap enorm vooruit geholpen. Voor wie zijn verzamelde werk wil bestuderen: klik hier.

Inmiddels hebben we al veel meer ontdekt dan de ‘Origin of Species’. We denken tegenwoordig ook te weten hoe het heelal is ontstaan. Maar of Georges Lemaître dít in gedacht had bij de Big Bang? Je zou toch denken dat die satellieten genoeg ruimte hadden. Woeha…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: