Who wants to be a millinaire?*

februari 16, 2009

slumdog-millionaire
2009 wordt een lastig jaar voor de filmindustrie. Want het is pas februari en de beste film van het jaar is nu al uit: Slumdog Millionaire!

Ik had niet gedacht dat Danny Boyle ooit nog een betere film zou maken dan Trainspotting. Maar bij deze is het hem toch gelukt. Slumdog Millionaire heeft een erg goed verhaal, ziet er mooi uit, heeft fijne karakters en een heerlijke soundtrack. Compleet pakket!

Het verhaal over Jamal, de jongen uit de krottenwijk die voor de liefde van zijn leven mee doet aan de Indische versie van Lotto Weekend Miljonairs werd me omschreven als de ‘feel good movie van het jaar’. Na de eerste paar scènes vond ik dat moeilijk te geloven, want hij begint alles behalve feel good.

De omstandigheden waaronder Jamal en zijn broer Salim opgroeien zijn miserabel. Maar de levenslust en energie van de mannetjes werken aanstekelijk. Voor je het weet wil je ze adopteren en tegen het einde van de film zit je met heel India mee te duimen voor Jamal.

De manier waarop het heden wordt gebruikt om het verleden te vertellen werkt heel goed en doet denken aan de puzzelconstructie van The Usual Suspects. Het jongensavontuur combineert perfect met het liefdesverhaal. Kortom: een echte must-see!

Who wants to be a millinaire?* Danny Boyle!

* Nee dit is geen spelfout, maar de uitspraak van showhost Prem Kumar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: