Nieuws?

maart 16, 2009

journalistJournalisten hebben ook niet altijd iets te melden. Je weet dat er weinig gebeurd is als de halve voorpagina van de Metro gevuld is met een item over gratis treinreizen met een Boekenweekgeschenk. Tegelijk is dat het bewijs dat nieuws niet objectief meer is maar gesponsord. Komt tenslotte wel heel mooi samen, zo’n stationskrantje dat kopt over wat voor leuks de NS nou weer gedaan heeft.

Maar laat ik niet beginnen aan een filosofisch epos over hoe objectiviteit überhaupt niet bestaat. Mijn punt was meer dat ik vandaag twee wel héél overbodige nieuwsberichten tegenkwam.

Nummer één kopt: “Snackbar bij school leidt tot overgewicht“. Lijkt me een no-brainer. Misschien hadden ze de subsidie voor dat onderzoek beter kunnen steken in salad-bars op die scholen..

Nummer twee luidt: “Staatsloterij licht publiek voor over winkansen“. Iedereen weet toch al jaren dat je nooit wat wint in de Staatsloterij?! Maar toch fijn dat ze dat nu ook even zwart op wit gaan zetten voor ons. Ik heb laatst nog een poging gedaan om De OpruimSter aan een startkapitaal te helpen door middel van een staatslot en dit bracht, jawel: zeven  euro op.

In plaats van een lot kopen kun je dan ook beter hopen dat je deze man tegen het lijf loopt.

Advertenties

Eén reactie to “Nieuws?”

  1. Marianne said

    Altijd al een voorliefde gehad voor Belgen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: