Ridder op sokken

juni 20, 2009

ridderNeefje is een held op sokken. Hij is dan ook al ‘bijna vier!’. Vandaag was ik op stap met hem, zijn twee zussen, Zus en Zwager, op bezoek bij hun trouwlocatie. Neefjes grootste hobby is met zwaarden zwaaien. Liefst in de buurt van flink wat glaswerk of het hoofd van een willekeurige voorbijganger. Toen we vanmiddag zowaar een heusch harnasch tegenkwamen verwachtte ik dan ook dat hij helemaal zou flippen.

Dat deed ie ook. Maar wel uit angst in plaats van bewondering. Want het manneke dat zelf zo graag de ‘lidder’ uithangt blijkt het maar niks te vinden als ie een ‘echte’ tegenkomt! Schuilend achter het been van zijn vader bleef hij op veilige afstand. Die ontdekking kon trouwens wel handig ingezet worden, want als ie zich leek te gaan misdragen was de opmerking dat er misschien zo wel een ridder aan zou komen genoeg om hem weer poeslief te krijgen.

Maar hij hervond zijn heldhaftigheid gelukkig al snel. Binnen no time beweerde hij alweer dat ie het zwaard van die ridder wel eens even zou gaan pakken –deed ie natuurlijk niet, maar toch-.  Zijn echte ridderlijke karakter bewees ie wat mij betreft door een echt paard te verkiezen boven de paardenkracht van een rode Ferrari. Volhouden zo jongen, volhouden!

Advertenties

Eén reactie to “Ridder op sokken”

  1. Brit said

    In een woord: hahahahahaaaaa!!!! Misschien kunnen we Indiana Jones ook nog eens vragen op de koffie te komen, dat zal ‘m leren 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: