Oude liefde roest niet

juli 3, 2009

undegroundSpontane plannen zijn meestal de beste. Dat klinkt bijna als een motto, maar die heb ik natuurlijk niet. En spontaan ben ik eigenlijk ook niet. Maar dat alles doet niets af an de waarheid van de opmerking, wat mij betreft. Eén van mijn betere spontane acties was mijn vorige bezoek aan Londen, alweer zo’n tien jaar geleden. Tien jaar! Time flies!

Ik was net drie weken aan het daten met de Designer. Daten was eigenlijk nog een groot woord ook. De Designer had een tijdje in Londen gewoond, de stad waar ik, voor ik Berlijn leerde kennen, helemaal verliefd op was. Ik was dan ook heel benieuwd naar hoe hij de stad zag en beleefd had als ‘insider’. Dat in combinatie met het feit dat ik alles even enórm beu was en echt WEG moest, leidde tot het fantastische plan: dan gáán we toch weg? Samen. Naar Londen. Volgende week.

En dat deden we dus ook. Niks voor mij eigenlijk. Om zomaar met een toch bijna wildvreemde man op pad te gaan. Ben ik veel te neurotisch voor. Maar we hadden zo snel besloten en geboekt dat ik mezelf geen tijd had gegeven om te twijfelen. En achteraf ben ik daar heel blij om. Want het was super! We hebben echt de hele stad afgestruind samen. Van het pittoreske Notting Hill tot de moderne docks tot het knusse Covent Garden. Kunst kijken in de Tate Gallery (wat een fantastisch museum is dat toch), struinen langs de Thames, alles was goed.

Maar het beste van alles was hoe snel we elkaar leerden kennen. Die tijd ineens fulltime bij elkaar, allebei los van onze eigen omgeving, dan vallen die muurtjes snel weg en ben je gewoon jezelf. We verbaasden elkaar in positieve zin. Ik bleek voor hem assertiever en daadkrachtiger te zijn dan hij verwachtte, hij bleek liever en opener te zijn dan ik verwachtte. En uiteindelijk bleek ik toch beter de weg te kennen dan hij. *grijns* Dat was misschien nog wel de grootste verrassing.

En nu ben ik dus weer terug bij mijn oude liefde. Londen, niet de Designer.
Want de liefde voor de stad bleek toch groter dan de liefde voor de man.

Advertenties

6 Reacties to “Oude liefde roest niet”

 1. rudy kaals said

  Mag ik je een tip geven, mag ik, mag ik???

  De galerietjes in Bethnal Green, vyner street om exact te zijn… van de buitenkant zie je niet overal dat het een galerie is, maar er zijn er zo’n twintig gok ik. Een van mijn hoogtepunten tijdens mijn bezoek.

  http://maps.google.nl/maps?hl=nl&q=vyner%20street%20london&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

  Check ook de “Street View” de 3D google maps.. super vet!

  Have fun daar! Groetjes uit Berlijn!

 2. jotemo said

  Mijn favoriete stad is Buenos Aires, maar dat is zo verdomd ver hiervandaan dat ik er veel minder kom dan ik eigenlijk zou willen. Ik kijk uit naar een Europese vervanger, maar heb die vooralsnog niet gevonden.

 3. Thérèse said

  Mijn favoriete stad is Amsterdam (lekker dichtbij) en dan Parijs. Noch in Berlijn noch in Londen ben ik ooit geweest; wel van plan om die ooit te zien.
  Maar zit je nu, op dit ogenblik, daar?

 4. creatiefmetquirk said

  @ Rudy: dat mag zeker. Helaas heb ik in Londen alleen niet achter de pc gezeten en lees ik dit nu thuis pas weer. Maar een mooie tip voor de volgende keer, dank je. 😉
  @ Jotemo: tja, ik zou graag een vervanger tippen, maar ik ben nog nooit in Buenos Aires geweest. Dus het zou vast geen zinnige tip zijn.
  @ Thérèse: wat ben jij nou voor Brabantse; Amsterdam als lievelingsstad?? 😉
  Ik zou zeker beide steden eens bezoeken als ik jou was, absolute aanraders allebei!
  O, en ik ben net weer terug. Van donderdag tot zondag was ik daar. Vandaar de late reactie. 😉

 5. rudy kaals said

  Schade Quirk! Maaarrr nu heb je in ieder geval iets om je de volgende keer op te verheugen!

  ow.. en welkom thuis nog..

 6. creatiefmetquirk said

  Precies!
  Danke Rudylief. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: