Lord of the Fries

augustus 14, 2009

lordfriesGisteren verzamelden we ons bij Tattoo girl voor een ouderwetse spelletjesavond. Mijn kennis over Utrecht liet me danig in de steek en zelfs bij de popquiz voerden de zwarte gaten spontaan hoogtij. Al snel schoven ook Miss B en James First aan en die laatste is altijd goed voor een voorraad nieuwe spellen. Onze hebzucht werd getest in het altijd leuke Diamant waarna we overstapten naar het nieuwe Lord of the Fries. Het feit dat dit spel uit dezelfde stal komt als Chez Geek en Munchkin beloofde al veel goeds.

En die belofte werd waargemaakt. In Lord of the Fries moet je met spelkaarten bestellingen in een restaurant zien te maken. Uiteraard terwijl je een zombie bent. Maar dat gaat niet zomaar, want je moet de juiste tactiek hebben en op tijd kaarten verzamelen of juist weg zien te spelen. Omdat de scores per ronde ontzettend kunnen schommelen blijft dit spel spannend en je kunt elkaar aardig dwars zitten of juist helpen. En dat is wel een factor die terug komt in alle spellen van Steve Jackson. Mocht u zelf ook eens een spelletjesavond willen houden, dan kan ik u ook Cash ’n Guns aanraden, of Spank the Monkey, of het verrassend eenvoudige maar zeer dynamieke Fluxx (voor de liefhebbers ook te spelen in zombie-versie).

Advertenties

4 Reacties to “Lord of the Fries”

 1. jotemo said

  Ik ben een volslagen (maar dan ook echt volslagen) leek op het gebied van spelletjes en ik zit hier dan ook met ogen als vleugeldeuren te kijken alsof ik een vis op een vouwfiets zie.

 2. creatiefmetquirk said

  Haha, een vis op een vouwfiets, hoe kom je toch op die dingen?

 3. pepperfly said

  Het moet toch fantastisch zijn om dit soort spellen te (kunnen) BEDENKEN!

 4. creatiefmetquirk said

  @ Pepperfly: ja! We zitten ons altijd af te vragen wat de mensen die dit soort dingen bedenken in godsnaam op hebben, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: