Vrij gezellig

september 20, 2009

vrijgezellenfeest-artikelZoals de vaste lezers inmiddels weten gaat Zus binnenkort trouwen. Over drie weken al inmiddels!! Dus werd het hoog tijd voor een vrijgezellenfeestje. Persoonlijk ben ik geen fan van het fenomeen aanstaande-bruid-in-een-beschamend-kostuum-de-stad-insturen-om-nummers-van-wildvreemde-mannen-te-gaan-scoren-en-samen-theekopjes-schilderen. Gelukkig voor mij denkt Zus daar hetzelfde over. Het werd dan ook niet zozeer een vrijgezellenfeest als wel een ontspannen dagje met haar fijne vriendinnen, waarin we dingen deden waar ze van houdt.

Voor Zus was het helaas geen verrassing meer dat ze op pad zou gaan. Zwager bleek namelijk op dezelfde dag het huis uit gesleurd te worden en met drie kinderen is het dan toch handig als er een oppas geregeld is. Maar het programma van de dag was nog een mysterie voor haar, dus dat was mooi genoeg. We haalden haar met zijn allen op en begonnen met hobby nr.1: lekker eten. We aten hier een heerlijk lunchbuffet met soep, broodjes met diverse soorten paté’s en kaasjes, diverse quiches, shepherds pie en salade.

Het plan was om daarna hier wat kunst te gaan kijken, maar het weer was ons zo genadig dat we het zonde vonden om binnen te gaan zitten. Bovendien viel onze date midden in Den Bosch Maritiem, een feest dat, zoals u vast al kon raden, zich afspeelt rond de waterwegen van Den Bosch. Bootjes kijken, overal marktkraampjes met leuke spullen en zeemanskoren op een podium op het water. Daar hebben we ons in gestort en lekker in de zon een drankje gedaan. Gezien ten minste twee leden van ons uitermate gezellige gezelschap de halve stad leken te kennen werden er onderweg aardig wat pitstops gemaakt om oude (of jonge) vrienden te begroeten.

Gezien we inmiddels toch zeker twee uur niets gegeten hadden werd het hoog tijd voor het diner. De favoriet van onder andere Zus, mij en Mam in Den Bosch: Breton. Dit kleine restaurantje met altijd vriendelijke bediening bevindt zich in hét restaurantstraatje van Den Bosch: de Korte Putstraat. Hier grenst het ene terrasje aan het andere en kun je eigenlijk overal lekker eten. Breton valt bij ons het meest in de smaak door de kwaliteit van de producten (alleen de heerlijke warme broodjes al!), de grootte van de porties en de heerlijke combinaties. Dit restaurant serveert geen driegangenmenu in de klassieke zin, maar biedt haar gerechten in wat kleinere porties aan. Meer dan een voorgerecht en een hoofdgerecht eet je dus een aantal even grote gerechten na elkaar. Fijn voor mensen die niet zo goed kunnen kiezen: je kunt gewoon van alles wat nemen. Op onze tafel verschenen onder andere een salade met warme geitenkaas, sashimi, dorade met pasta in kervelsaus en de chili beef tortilla. Hmmm.

Van de Korte Putstraat is het maar een kleine wandeling naar het schattige Koningstheater. In dit bescheiden zaaltje, dat ruimte biedt aan slechts 186 bezoekers, wordt een concert al snel intiem en persoonlijk. En dat vonden wij in het geval van Eva de Roovere geen bezwaar. Deze uiterst innemende Vlaamse cabaretière en singer-songwriter scoort op dit moment goed met de versie die Diggy Dex uitbracht van haar nummer ‘Slaap zacht’. Zonder Dex, maar mét contrabassist en toetsenist schotelde zij ons een heerlijk arsenaal van jazzy nummers voor, aangevuld met lichte humor. Zus voelde kennelijk toch de behoefte om tijdens haar vrijgezellenfeest in de spotlights te staan en kon een toiletbezoek tijdens het concert niet vermijden. Daarmee werd zij uiteraard een interactief onderdeel van de show. Het feit dat drie van de dames met vers gekocht cd-tje het pand weer verlieten doet mij vermoeden dat zij het net zo leuk vonden als ik.

Na een laatste drankje op het terras werd het dan ook tijd voor de zin die in ons hoofd bleef spoken (maar dan in de originele versie):

Advertenties

8 Reacties to “Vrij gezellig”

 1. Brit said

  Tja, dat zat erin he, deze blog. Nou, beste bloglezers: mochten jullie nog eens behoefte hebben aan een vrijgezellendag, huur Quirk maar in. Thanx sis voor een superdag!!!!! Big kiss..

 2. pepperfly said

  Dat klinkt als een superdag. En dan óók nog met Eva! Ik zou er haast mijn principes over vrijgezellenfeesten voor opzij zetten 😉

 3. jotemo said

  Ik zou alleszins zo’n tamelijk ingetogen feestje verkiezen boven het veel te onstuimige gefuif en feestgedruis dat ik bij zulke gelegenheden al heb mogen meemaken.

 4. creatiefmetquirk said

  @ Brit: ja sorry ;). Graag gedaan lieve Zus!
  @ Pepperfly: was het ook, heel gezellig en relaxed. Volgende keer dat vrijgezellenfeest gewoon zelf plannen. 😉
  @ Jotemo: ja toch? Mocht ik ooit nog naar het altaar gesleept worden wil ik ook wel zo’n dagje. (Dus Zus: je weet wat je te doen staat 😉 ).

 5. Cisca said

  Dit klinkt als een dagje waarin alles zat dat een vrijgezellenfeestje nodig heeft. Namelijk, eten, drinken, vrienden, gezelligheid.

 6. Krien said

  Quirk, dank dat we er genadig zijn afgekomen in je blog!! Heb geen flauw idee wie die Bosschenaren waren die steeds voor het oponthoud zorgden, hihihi!! Jammer dat ik al getrouwd ben, anders zou jij zeker mijn “vrijgezellenfeestje-dat-we-eigenlijk-niet-zo-willen-noemen-omdat-we-niet-van-die-achterlijke-verkleedpartijen-en-nog-meer-onzinnige-dingen-houden” mogen organiseren!

  Gaan we de komende 3 weken nog oefenen op ons “belachelijke-toneelstukje-voor-het-bruidspaar-waar-elke-bruilofsgast-een-gloeiende-hekel-aan-heeft-omdat-niemand-‘t-snapt-als-alleen-het-bruidspaar?! Laat maar; ik weet het antwoord al!

  Slaap lekker ding,

  Krien

 7. creatiefmetquirk said

  @ Cisca: inderdaad! 😀
  @ Krien: hee, wat leuk! Je hebt het gevonden. 😀 Ja ik heb ook geen idee wie die dames waren, haha. O en dat antwoord, dat heb je inderdaad goed geraden. 😉

 8. Brit said

  Komt goed quirk, regel jij de bruidegom, regel ik het vrijgezellenfeestje-dat-eigenlijk-geen-vrijgezellenfeestje-is-maar-gewoon-een-goed-excuus-om-een-lekker-dagje-met-je-vriendinnen-op-stap-te-gaan-dagje… pfff…
  En volgens mij volgt Krien je al wel een tijdje hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: