Sinterklaas kaschoentje

december 4, 2009

Al weken liep ik voorbij de etalage en bleef mijn blik even rusten op de schoenen met het bontje. Wat op zich raar is, want ik ben niet het type voor een bontje. Wel een koukleum, vooral waar het op de voeten aankomt. En dan zijn schoenen met een bontje natuurlijk wel weer aantrekkelijk. Jaja, zie je hem, die woordspeling? Schoenen? Aantrekkelijk? Hij is goed hè? Ja vond ik ook. Zeker met het vooruitzicht op fijne, maar o zo koude dagen in Berlin komende kerst. Ja ik ga voor functionaliteit mensen ook waar het op mannen aankomt. Dus vandaag mocht ik, met vers loon op zak, van mezelf eens een kijkje van dichtbij gaan nemen.

Nog voor ik goed en wel de drempel van de winkel over ben duikt de verkoopster op me af. ‘Kan ik je helpen?’ vraagt ze op een manier die eigenlijk gewoon betekent: ik ga je wat aansmeren. ‘Nou, ik kijk nog even, dank je,’ zet ik haar op haar plek. Want ik héb me toch een gloeiende bloedhekel aan opdringerige verkoopsters. Ik onderdruk de neiging om direct de winkel weer uit te lopen en neus wat tussen de laarzen, die ik eigenlijk ook nog nieuwe nodig heb. Maar deze dame laat zich niet zomaar afschepen en begint me de ene na de andere laars in de handen te drukken.

Right, zo snel mogelijk hier wegwezen, besluit ik. Ik negeer de laarzen en steven af op de schoenen waar ik voor kwam. Nog steeds druk babbelend blijft het wicht om me heen dreutelen en ik ben het spuugzat. Juist op het moment dat ik de schoenen uit wil trekken om ze naar haar bemoeiallerige hoofd te smijten komt er een stel de winkel in. Blijkbaar zien zij eruit alsof ze meer geld op zak hebben dan ik, want miss salesbitch laat me abrupt in de steek en duikt op de nieuwe prooi af.

Eindelijk kan ik rustig bedenken welke kleur ik wil en na een kwartier grijs-bruin-zwart afwisselen besluit ik voor de bruine te gaan. Mét Sinterklaaskorting van 15%. Cadeautje voor mezelf. Want als ik op die goedheiligman moet wachten heb ik met Sint Juttemis nog geen nieuwe schoenen.

Voilà:

10 Reacties to “Sinterklaas kaschoentje”

 1. Marianne said

  Ooeoeoeoeoe….mooooooi en zeker Berlinwaardig!!

 2. Krien said

  Cool!! Daar kun je in Berlin goed op laufen….. O enne…. nice new hair! Sorry, mun internet lag er effe uit, dus vandaar deze late reactie op je picca’s!!

 3. creatiefmetquirk said

  @ Marianne: ik dacht al dat jij ze wel leuk zou vinden. 😉
  @ Krien: thanx en thanx! Mijn logpauze was dus wel goed getimed; je hebt niks gemist zonder je internet. 😉

 4. Maz said

  Ja, maar dit zijn onder de schoenen met een bontje wel de betere hoor. Het zijn net gympen. Cool! Gisteren kocht ik net niet te volkoren schoenen van een verkoopster die mijns inziens net wel te veel praatte over de openingstijden zo rond sinterklaas en dat zij maar een half uur pauze had en zo dus nooooit aan sinterklaasshoppen toekwam. Who cares! Haal die maat 40 nou eens!

 5. creatiefmetquirk said

  @ Maz: dank je! Ik ben trouwens wel heel benieuwd hoe net niet te volkoren schoenen eruit zien, haha!

 6. Susy said

  Jij verwacht binnenkort ergens boven op een hoge berg je medereizigers op te moeten eten?

 7. Iben said

  Ik moet bij dat merk altijd aan piemels denken.
  Maar daar krijg je niet zo’n warme voeten van.

 8. Britje said

  Ha, ha, Iben! A dirty mind he.. Maar ik snap nou wel waarom dit het lievelingsmerk van mijn schatje is!
  En: nice shoes en niet al je centjes opmaken he!!

 9. creatiefmetquirk said

  @ Susy: neuh, hooguit op wat mensen knabbelen. Maar niet op een berg hoor.
  @ Iben: haha, ja dat heb ik ook wel ja. Met bontjes dus, in dit geval. Of een vachtje. Net hoe je het wil noemen.
  @ Britje: want jouw schatje houdt van piemels? Meid, ben jij even met de verkeerde vent getrouwd! (God, Iben komt langs en het niveau hier daalt meteen weer) Maar ik heb nog wat overgehouden voor volgende week hoor. Dan ga ik op laarzenjacht. 🙂

 10. […] Ik deed nog mijn best het positief te zien: ‘ach, dan kan ik tenminste testen hoe warm mijn bontschoentjes nou écht zijn.’ En da’s heel wat voor mij, want ik ben niet zo van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: