Unterwegs

oktober 13, 2010

Het is rustig in de trein vandaag. De dikke en ruikbaar nerveuze man naast me is gelukkig vertrokken naar de plek die hij gereserveerd had en ik heb al even plat op twee stoelen kunnen slapen. Ik besef me dat ik pas vijf maanden geleden ook in deze trein zat. En dat ik mijn blog van die trip nog steeds niet afgemaakt heb… Toen was ik in mijn eentje, nu sluit ik me aan bij vier vrienden die al in Berlijn zijn.

Schuin voor me zit een ouder echtpaar met, hoe schattig, een plastic thermoskan en echte kopjes met echte lepeltjes. Het zou niet in me op komen om zoiets mee te zeulen, maar ik vind het heel aandoelijk. Aan de overkant van het gangpad zit een jonge vrouw een beige klonterige substantie uit een grote glazen pot te lepelen. Dat moet wel een Duitse zijn, concludeer ik. Ze zal mijn worstenbroodjes ook wel raar vinden.

Morgen gaat de professor ons rondleiden door het voormalig joodse Mitte. De man kan eindeloos over zijn stad en diens geschiedenis vertellen. Ik verheug me er nu al op! ’s Avonds gaan we bij lieve vrienden langs. Vrijdag gaan we naar een voetbalwedstrijd. Ja. Ik ja. En zaterdag is alweer de laatste dag! Zondagochtend nog wat Kuchen halen maar dan zit het er al weer op.

Ik weet nu al dat het weer te kort zal zijn. Maar gelukkig is Berlijn nooit ver weg! Nog maar 3,5 uur.

Advertenties

12 Reacties to “Unterwegs”

 1. Marianne said

  Heeeey…kun je wel posten dan…zonder wifi-in-de-trein?

  Viel spass mein liebchen!

 2. Door said

  Daar gaat ze… (zingen)

  Heel veel plezier en geniet er maar (weer) van! Dat je vrijwillig naar een voetbalwedstrijd gaat! Kun je ook wel een keer stand-in zijn voor mij op zaterdag langs de lijn bij de zonen.

 3. Brit said

  Oeh, klinkt goed Quirkie! Nog maar eens veel plezier daar, en mocht je nou weer een leuke tas zien die JIJ natuurlijk niet meer nodig hebt ondertussen dan mag je hem hier wel zolang neerzetten hoor. Hoewel je volgens mij veel te weinig shop-tijd hebt ingepland (en wel voetbal??? Ben je ziek???).

 4. folkert said

  Hee Quirk,

  Ik dacht al, met al die Duitsers op Vlieland is er vast wel weer een aantal Nederlanders die naar Duitsland afreizen. Dat jij daar nou weer tussen moet zitten terwijl je (denk ik) liever in de schoenen had gestaan van de Duitsers hier.
  Oh ja, trein is in het Duits Zug (als je dat heel snel achterelkaar hardop zegt klinkt het ook als een ouwe stoomloc)

 5. Susy said

  Die Folkert is me een aparte…
  Zugzugzugzugzug.

  Ik geniet in elk geval van de nachtelijke mailtjes van je avonturen die ik hier at the crack of dawn lees, hahahaha!

  blijf nog maar even.

 6. pepperfly said

  Yay! Ik ben aandoenlijk! Toch? Vanwege de thermosfles en de kopjes. Want die neem ik altijd mee. (Hm. Bedenk ik mij nu. Mijn thermos is van rvs en de kopjes zijn van plastic. Telt dat ook?)

 7. creatiefmetquirk said

  @ Marianne: ja offline tekstje schrijven, copy-pasten, foto erin plakken en online plempen kost nog niet zo veel.
  @ Door: ik word er altijd blij van als mensen me toezingen. 🙂 En voetbal is alleen leuk in een vol stadion met schreeuwende bouwvakkers, sorry. 😉
  @ Yvonne: dank je! Was super tof. 🙂
  @ Brit: er is geen tas aan me blijven hangen, sorry. Wel een plastic zak? 😉 En voetbal was tof!
  @ Folkert: Vlieland is altijd fijn, maar ik heb meer dan 1 grote liefde. 😉 En wat nog vreemder is: als je een hijsje van iemands sigaret wil vraag je ook om een Zug. “Mag ik een trein?” Rare jongens, die Duitsers.
  @ Susy: er is er maar 1 zoals Folkert. 🙂 Ik was graag wat langer gebleven! Vanaf morgen zal het weer heel wat saaier worden in je mailbox, sorry.
  @ Pepperfly: nee dat telt niet. Dit was echt een jaren ’80 bruingroene plastic thermosfles en echte porseleinen kopjes met echte lepeltjes. Waarschijnlijk hadden ze ook nog een echt suikerpotje en melkkannetje bij zich. 🙂
  Maar aandoenlijk ben je toch wel hoor.

 8. Susy said

  Wat is met die ziekelijke overload aan smileys hier?
  Ben je wel helemaal in orde?!

 9. creatiefmetquirk said

  @ Susy: ik ben zo’n smiley joh. Wacht maar af! 🙂 😉 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: